Akhirnya terdedah segala amalan Chef Ammar yang buat beliau murah rezeki

Akhirnya terdedah segala amalan Chef Ammar yang buat beliau murah rezeki.

Namanya mencetuskan kontroversi, itulah dia Chef Ammar, salah seorang chef kelahiran Palestin yang cukup terkenal dengan menu nasi Arab dan pemilik Chef Ammar Xpress Souk Cafe.

Nasi Arab hasil air tangannya dikatakan mahal terutamanya dalam bulan Ramadan mengundang pelbagai reaksi, begitupun tetap ramai yang beratur panjang demi membeli dan nasinya sentiasa habis.

Itulah yang dikatakan kalau dah rezeki takkan ke mana. Biarpun dikecam tetapi rezekinya setiap hari bertambah. itulah kalau kita ikhlas berniaga kerana Allah.

Menerusi satu perkongsian oleh puan Syahirah Omar menerusi facebooknya, di mana Chef Ammar bercerita mengenai sokongan isteri yang sentiasa ada di belakangnya.

Saya sempat menonton live Chef Ammar,

Antara yang buatkan mata saya berkaca bila dia cerita tentang isteri dia.

” Isteri saya orang melayu juga. I sayang dia.Saya turun saya naik dia bersama saya. Saya susah dia ada. Saya ada duit, dia ada. Bukan saya ada duit saya lupa dia, Tidak.

“Saya sayang dia. She’s my everything you know? Itu perempuan melayu I kahwin, hidup sayalah. Saya susah dia bersama saya. Saya senang dia bersama saya. Saya sedih dia bersama saya. Saya kaya dia bersama saya. Malam-malam dia comfort I,”

“Chef Ammar cerita Allah bagi dia rezeki, kerja, TV Show. Banyak rezeki mencurah-curah.

Jelas Syahirah lagi, berbuat baik kepada isteri antara faktor kejayaan seseorang suami.

“Sungguh Isteri ni magnet rezeki.Disebalik kejayaan seorang suami, pasti ada isteri solehah yang sentiasa berdiri teguh dibelakangnya. Jika suami baik terhadap isteri, maka mudahlah urusan suami InsyaAllah.

“Seorang isteri takkan pernah lupa mendoakan suami.Seawal pagi isteri sudah siapkan keperluan suami. Itu belum cerita lagi keperluan anak-anak, urusan rumah tangga.

Biarpun ada isteri yang tidak bekerja, namun pengorbanan mereka menjaga anak-anak dan menguruskan segala keperluan di dalam rumah memudahkan suami untuk menumpukan perhatian kepada urusan mencari rezeki.

Ramai yang tertanya-tanya, akhirnya rahsia kejayaan Chef Ammar kini didedahkan

Besar pengorbanan isteri.Banyak urusan yang isteri bantu selesaikan supaya suami tenang keluar mencari rezeki. Tak perlu lagi fikirkan hal anak-anak, makan pakai. Semua sudah tersedia.

Ada isteri yang terpaksa keluar bekerja untuk ringankan beban suami. Boleh bayangkan kepenatan seorang isteri?

Bila suami susah, isteri sentiasa disisi. Tak pernah jemu menyokong dan beri semangat saat jatuh bangun suami. Serumah sebantal, selalunya isterilah yang paling tahu segalanya tentang suami.

Justeru, usah merasa isteri dan anak-anak itu sebagai bebanan dalam hidup.

Ramai yang tertanya-tanya, akhirnya rahsia kejayaan Chef Ammar berjaya didedahkan

Selayaknya isterilah yang perlu dilayan dengan ikhlas dan baik sekali.Jangan sesekali rasa hidup terbeban dengan isteri dan anak-anak.

Jika hidup kita rasa sempit,

Lihatlah bagaimana kita layani isteri kita.Bila kita jaga hubungan dengan isteri dan anak-anak, buatkan mereka gembira, InsyaAllah rezeki pasti datang dengan tak disangka-sangka.

BACA LAGI:

Lauk makcik ni tak laku di bazar ramadan, rupanya ada benda lain ‘menumpang’

Kecoh peniaga salahkan orang ramai air balangnya tak laku di bazar, “patut lah tak ada orang beli..”

Wajib ambil tahu! Kadar zakat anda ikut jenis beras yang anda makan, ini butirannya

Leave a Reply

Your email address will not be published.