Budak sekolah buat parti liar di Batu Feringgi, siap kongsi duit sewa banglo sebuah

Budak sekolah buat parti liar di Batu Feringgi, siap kongsi duit sewa banglo sebuah

Budak sekolah buat parti liar di Batu Feringgi, siap kongsi duit sewa banglo sebuah. Remaja bawah umur antara 22 individu ditahan pihak berkuasa ketika menyertai ‘parti liar’ yang diadakan di sebuah banglo di Batu Feringghi pada 13 Oktober lalu.

Sewa banglo RM1000 sehari

Difahamkan, kesemua suspek berkongsi wang untuk menyewa banglo tiga tingkat dengan kadar bayaran RM1,000 sehari.

Dalam serbuan jam 1.40 pagi itu, pihak polis menahan seramai 22 orang termasuk 14 lelaki dan 8 wanita tempatan dan berumur antara 16 hingga 21 tahun. Daripada jumlah tersebut, seramai 6 daripada mereka adalah remaja di bawah umur dan seorang daripada mereka juga masih bersekolah.

Budak sekolah buat parti liar di Batu Feringgi, siap kongsi duit sewa banglo sebuah

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong berkata, kesemua peserta yang hadir ke parti ini dijemput menerusi kumpulan WhatsApp. Bukan itu sahaja, mereka juga perlu membayar wang antara RM80 hingga RM100 bagi menyertai pesta terbabit.

Kita juga dapati lapan perempuan yang sertai parti liar ini juga tidak dikenakan sebarang bayaran kerana ia dilunaskan oleh peserta lelaki.

Tambah Soffian lagi, polis juga telah merampas dua peket dadah jenis ketamin seberat 0.9 gram bernilai RM150 serta tiga biji pil ekstasi dengan anggaran berat 1.6 gram bernilai RM45 dalam serbuan itu.

Hasil saringan air kencing ke atas 22 individu berkenaan juga mendapati enam lelaki didapati positif dadah jenis methamphetamine. Kesemua direman selama enam hari sehingga esok.

Malaysia akan dilanda taufan malam ini

Pagar rumah MB Kedah kena simbah cat biru muda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *