Food Rider kena tengking dengan customer ‘berpengaruh’, siap ugut nak kena buang kerja

Food Rider kena tengking dengan customer 'berpengaruh', siap ugut nak kena buang kerja

Food Rider kena tengking dengan customer ‘berpengaruh’, siap ugut nak kena buang kerja. Budi bahasa mencerminkan diri seseorang, sebagai seorang yang beradab sopan kita perlu menjaga tatatertib lebih-lebih lagi apabila bercakap dengan orang yang tidak dikenali atau orang yang lebih tua.

Semalam, sebuah video telah tular di laman TikTok yang memaparkan seorang lelaki bertindak menengking serta memarahi seorang rider yang telah menghantar makanan kepadanya.

Video yang dimuat naik oleh pengguna TikTok @minyakhitamjalanan itu menunjukkan individu terbabit bertindak menengking rider tersebut hanya kerana makanannya sampai lambat, malah individu berkenaan juga mengugut rider tersebut untuk ‘memecat’ penghantar makanan itu.

@minyakhitamjalanan

Dia bagi salah location dgn grabfood.. Aku dah sampai location dia cakap kau tak pandai cari sediri ke.. Aku dah cari satu jam.. Dia sampai2 je dia marah aku depan org ramai dia ingt aku takde hati ke ape… Lepas dia nak cakap dia boleh buat aku hilang kjer plk tu..

♬ bunyi asal – minyakhitamjalanan

“Dia bagi salah location dgn grabfood, aku dah sampai location dia cakap kau tak pandai cari sendiri ke.

Aku dah cari satu jam, dia sampai2 je dia marah aku depan org ramai dia ingt aku takde hati ke apa…” tulisnya di ruangan kapsyen.

“Dia salah dia pulak marah”

Dalam ruangan komen, ramai netizen yang memberikan kecaman yang teruk kepada individu berkenaan, malah ada juga yang mengatakan individu tersebut mungkin kehilangan kerjanya kerana berkelakuan sedemikian.

Wanita ini kena tahan imegresen kerana terlalu cantik, dianggap salah disisi undang-undang

Anwar jawab dakwaan terima layanan VIP dalam penjara, sama macam Najib

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *