Gadis teruja jumpa pak cik ladang ‘aok tengah down’ tengah shopping, terus tanya soalan ni…

Gadis teruja jumpa pak cik ladang 'aok tengah down' tengah shopping, terus tanya soalan ni...

Tentu ramai yang mengenali dengan pemilik akaun Buruh Ladang ini apabila dia menjadi salah seorang pengguna aplikasi TikTok yang sangat popular disebabkan sering memberikan nasihat sehingga menjadi fenomena di aplikasi tersebut.

Malah antara nasihat yang popular juga kerana lelaki yang menggunakan dialek Pahang ini memberikan kata semangat buat sesiapa sahaja yang merasa down. “Aok (awak) tengah down ke tu? Lantak awaklah, down sorang sorang. Koi (saya) tak down. Koi ada pekerjaan.”

Meskipun dia yang dikenali warganet menerusi aplikasi tersebut namun ramai yang mulai mengenalinya di luar seperti seorang gadis ini yang mana muat naik videonya membuatkan ribuan warganet hadir.

Gadis berkenaan yang dilihat berjaya merakam video lelaki tersebut membuatkan ramai teruja melihatnya namun apa yang lebih menghiburkan juga disebabkan gadis ini sempat bertanya keadaannya dengan menggunakan tagline popularnya.

@_ummikayla pakcik tak down hari ni😂. huhuhu saya terhibur dgn pakcik #fypシ #fypシ゚viral ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

“Pakcik tak down hari ni, huhuhu saya terhibur dengan pakcik,” tulis pemilik akaun tersebut pula diruangan kapsyen dan dalam pada itu, video yang dikongsikan ternyata mengundang tawa warganet yang tidak dapat menahan ketawa dengan telatah lelaki popular itu selain gelagat selamba gadis berkenaan menegurnya juga mencuit hati warganet lalu.

Putera Mahkota, Mohammed bin Salman kini diangkat jadi Perdana Menteri Arab Saudi

Ini senarai gaji pemain bola sepak di Malaysia, kalah gaji menteri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *