Habis la Siti Bainun kalini, isteri TMJ bagi amaran keras!

Habis la Siti Bainun kalini, isteri TMJ bagi amaran keras!

Nama Siti Bainun sedang ‘meletup’ dan sohor kini di media sosial manakala peguamnya pula dikecam warganet ekoran kes de ra dialami remaja perempuan Sindrom Down yang dikenali sebagai Bella.

Hampir 14,000 ciapan di Twitter dan kira-kira 42,000 orang di Facebook memperkatakan tentang pengasas Rumah Bonda itu setakat jam 4.15 petang semalam.

Orang ramai rata-ratanya mengkritik Siti Bainun Ahd Razali, 30, susulan pendedahan demi pendedahan di mahkamah berhubung nasib dialami Bella termasuk dicili, dijirus dengan air panas dan diikat.

Orang ramai lebih tertumpu kepada sekeping foto dimuat naik Hafidzah yang memaparkan Siti Bainun bergambar bersama barisan peguamnya.

Meninjau ke ruangan komen, ciapan diulang kicau lebih 8,000 kali itu dihujani hampir semua komen negatif netizen yang seolah-olah tidak berpuas hati melihat barisan peguam tersebut ‘membela’ kes Siti Bainun.

Malah, netizen berpendapat bahawa wajah masing-masing dilihat gembira sekali gus mengenang kesakitan dan penderitaan dialami Bella akibat didera.

Akaun FB Peguam Hafidzah Hassan Penuh Kecaman Netizen.

Selepas peguam Hafidzah Hassan yang mewakili Siti Bainun memuat naik gambar tersebut ianya terus menjadi tempat kecaman netizen.

Dalam masa satu hari, beribu komen masuk dan hampir 900 perkongsian telah dibuat netizen.

Berikut adalah beberapa komen netizen di posting peguam tersebut.

“Hebat,jaga NGO tapi dapat bayar peguam ramai-ramai. Semoga Allah uji puan setimpal dengan apa yang Bella terima. Amin”

“Saya rasa, puan lawyer salah pilih side kali ni. Menang atau kalah kes Adik Bella, rakyat Malaysia tetap teguh bersama dia. Dan sesiapa dengan sengaja cuba menutup keadilan buat adik Bella, tunggulah kemarahan netizen”

YM Che Puan Khaleeda Mula Bersuara.

YM Che’ Puan Khaleeda Binti Bustamam merupakan isteri kepada Duli Yang Amat Mulia Tunku Ismail, Tunku Mahkota Johor pada hari Jumaat, 24 Oktober 2014. YM Che’ Puan Khaleeda telah dikurniakan Darjah Pangkat Pertama Dato’ Sri Paduka Mahkota Johor (S.P.M.J) pada 15 Mac 2015 oleh DYMM Sultan Johor.

Terdahulu Bainun, 30, mengaku tidak bersalah atas dua pertuduhan iaitu mengabai dan meng4niaya remaja perempuan itu sehingga menyebabkan mngsa mengalami keceder4an fizikal serta em0si.

Dia didakwa melakukan perbuatan di sebuah kondominium di Wangsa Maju, antara Februari dan Jun 2021.

Pertuduhan terhadapnya adalah mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001 yang membawa hukuman maksimum penj4ra 20 tahun atau denda RM50,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Apapun sama ada bersalah atau tidak, peguam hanya menjalankan tanggungjawab mereka dan membantu mahkamah bagi membuat keputusan yang adil.

BACA LAGI:

Tular ada ulat dalam makanan, mee goreng tonggek Putrajaya diarah tutup

Akhirnya terdedah segala amalan Chef Ammar yang buat beliau murah rezeki

Saintis dedah tarikh berlakunya kiamat, dalam masa terdekat

Leave a Reply

Your email address will not be published.