Ini masalah pengguna iphone yang ramai tak tahu, bila dah beli menyesal pakai iphone

Ini masalah pengguna iphone yang ramai tak tahu, bila dah beli menyesal pakai iphone

Ini masalah pengguna iphone yang ramai tak tahu, bila dah beli menyesal pakai iphone.Sebelum ini, pengguna iPhone 14 Pro Max tempatan sendiri berkongsi masalah white dot pada skrin peranti itu, Kini sudah timbul pula masalah skrin dengan garisan berkelip yang dilaporkan berlaku pada sesetengah pengguna iPhone 14 Pro Max di luar sana.

Menerusi satu hantaran di Reddit, beberapa pengguna iPhone 14 Pro Max melaporkan bahawa terdapat satu atau lebih garisan berwarna hijau dan kuning pada skrin. Garisan itu mungkin berkelip pada skrin sebelum hilang beberapa saat kemudian.

Pengguna yang sama juga menyatakan pihak Apple memaklumkan kepada mereka bahawa isu itu bukan disebabkan oleh perkakasan. Sebaliknya, glitch atau masalah yang menjejaskan iPhone 14 Pro dan Pro Max itu adalah berkaitan dengan perisian iOS.

Ini masalah pengguna iphone yang ramai tak tahu, bila dah beli menyesal pakai iphone

Menurut pengguna di Reddit dan forum Apple Support, isu berkenaan mula dikesan setelah kemas kini iOS 16.2 dilakukan walaupun sebahagian daripadanya telah melaporkan masalah skrin ini berlaku pada versi iOS sebelumnya.

Setakat ini, masih belum diketahui sama ada masalah skrin tersebut hanya melibatkan model iPhone 14 Pro dengan panel skrin yang dibekalkan oleh pengeluar atau pun sebaliknya. Buat masa ini, Apple dilaporkan dalam usaha untuk menyediakan tampalan perisian bagi mengatasi isu tersebut.

Tragis kerana anak Sindrome Down, ibu sanggup buang bayi berusia 13 hari

Pengantin dikritik kenakan cas RM500 kepada tetamu hadir kenduri kahwin

Tak sangka harga kek cawan ini tahap bangsawan punya kek, boleh beli gelang emas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *