Jangan campur duit kertas dan syiling satu tabung, merana nanti!

Jangan campur duit kertas dan syiling satu tabung, merana nanti!

Jangan campur duit kertas dan syiling satu tabung, merana nanti! Rupanya ini sebab kenapa dilarang campur duit kertas dan duit syiling dalam satu bekas. Menabung sememangya satu tabiat yang baik untuk diamalkan oleh semua orang tanpa mengira umur. Namun begitu mohon pastikan tempat atau bekas tabungan anda itu dalam keadaan yang baik dan juga sesuai.

Seorang wanita yang dikenali sebagai Lily Noorly Mohd Noor berkongsikan kisah sedih mengenai sahabatnya yang menyimpan duit tabungan yang bercampur antara duit kertas dan juga duit syiling. Jom baca perkongsiannya di bawah ini:

Sekadar perkongsian bersama, ia terjadi pada sahabat baik sendiri. Niat menabung akhirnya lebur macam tu ja. Semua duit-duit dia mereput, relai, hancur, bila cuba nak buka dari lipatan.

Rupanya ini sebab kenapa dilarang campur duit kertas dan duit syiling dalam satu bekas
Kalau ada sesiapa yg simpan duit dalam tabung tin bercampur duit syiling rasanya elok dielakkan. Nak kata apa lagi dah kan. Hampir RM1k lebur macam tu je, bawa pergi bank tak tahulah terima atau tidak, be strong sahabat..

Sebagai pengetahuan bersama, duit yang reput,rosak atau koyak jangan terus dibuang kerana ianya kemungkian besaar masih boleh diselamatkan dengan ditukar di Bank. Duit yang reput tetapi masih ada lebih separuh saiz asal boleh ditukar dengan nilai penuhnya.

Alhamdulillah, terima kasih yang share dan beritahu boleh tukar dan bank terima. Dia akan bawa ke bank dan mudah-mudahan akan dipermudahkan dan dapat balik ganti. Dia kata kalau tahu jadi macam ni memang tak akan simpan macam tu..

Sebagai pengetahuan bersama, duit yang reput,rosak atau koyak jangan terus dibuang kerana ianya kemungkian besaar masih boleh diselamatkan dengan ditukar di Bank. Duit yang reput tetapi masih ada lebih separuh saiz asal boleh ditukar dengan nilai penuhnya

Peniaga buat ‘live’ jual putu piring, sekali terakam kereta langgar pintu kereta lain

Menjelang PRU-15, AJK Pemuda Umno kena tembak

Ini senarai harga ‘show’ artis Malaysia, ada yang dibayar RM100,000 satu persembahan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *