KWSP: Sokong petisyen tuntut pengeluaran kali terakhir

KWSP: Sokong petisyen tuntut pengeluaran kali terakhir

KWSP: Sokong petisyen tuntut pengeluaran kali terakhir. Masih ada yang di antara kita mengharapkan Pengeluaran Khas KWSP untuk dilakukan sekali lagi. hal ini kerana dengan keadaan kenaikan harga barang yang berlaku.

Mungkin ada yang setuju dan ada juga yang menolaknya. Namun begitu, ia terpulang kepada individu masing-masing

Adakah Kerajaan Akan Meluluskan Tuntutan Pengeluaran Khas Wang KWSP 2.0?

Timbalan Menteri Kewangan II, YB Tuan Mohd Shahar Bin Abdullah pada isnin (8 Ogos 2022) menyatakan dalam Dewan Rakyat bahawa Kerajaan bersetuju untuk mempertimbangkan Pengluaran KWSP 2.0

Beliau berkata, semua input-input berkaitan bagaimana untuk kerjaan perhebat dan pertingkatkan nilai simpanan KWSP sedang dikaji rapi dan sudah pasti KWSP 2.0 juga adalah antara salah satu perkara yang sedang kerjaan pertimbangkan pada masa sekarang.

Petisyen KWSP Tuntutan Pengeluaran Kali Terakhir. Masih ada yang di antara kita mengharapkan Pengeluaran Khas KWSP untuk dilakukan sekali lagi. hal ini kerana dengan keadaan kenaikan harga barang yang berlaku.

Mungkin ada yang setuju dan ada juga yang menolaknya. Namun begitu, ia terpulang kepada individu masing-masing

“Hal ini kerana, banyak lagi strategi yang kerajaan akan gunakan untuk pasukan KWSP menjadi insurans kepada mereka yang berkerja”

Dan paling penting katanya, kerajaan sekarang sedang teliti menangani bagaimana peluang pekerjaan di pasaran, kadar gaji minimum diberikan kepada majikan dan seterusnya kerajaan juga mahu bantu bukan saja sektor formal atau tidak formal supaya kadar kesedaran perancangan pasaran dan celik kewangan rakyat Malaysia dapat kerajaan optimumkan sebaiknya.

Sebuah petisyen telah untuk dibuat untuk menyokong Pengeluaran Khas 2.0.

Setakat 27 September 2022, sekitar 119,340 orang telah menandatangani petisyen berikut. Kempen ini dilancarkan secara organik oleh rakyat tanpa pengelibatan mana-mana parti politik.

Ini beza gaji menteri Malaysia dengan CEO syarikat besar, semua terkejut

Gadis bawa gambar ahli BTS depan kaabah minta doa dijodohkan

Ini rupanya pekerjaan 10 ahli politik ni sebelum masuk politik, ramai terkejut tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *