Laju netizen buat kerja, lelaki ini dedah siapa pemilik syarikat urus jemaah haji terkandas di KLIA

Laju netizen buat kerja, lelaki ini dedah siapa pemilik syarikat urus jemaah haji terkandas di KLIA. Kecoh sejak semalam di media sosial tentang 400 jemaah haji yang terkandas di KLIA .

Ada dikalangan jemaah tersebut telah menggunakan duit simpanan KWSP semata-mata untuk mengerjakan haji menggunakan khidmat syarikat berkenaan, namun semuanya telah hancur dalam sekelip mata.

Apa yang menarik bila netizen telah menjalankan tugas mencari pemilik syarikat dan mendedahkan kepada umum berkenaan syarikat tersebut.

Ikuti perkonngsian lelaki ini yang telah mendedahkan syarikat berkenaan di laman Facebook.

PERGI HAJI KENA SCAM.

Kesian makcik dan pakcik dah menaruh harapan tinggi untuk pergi menunaikan haji.

Dalam kes harini sampai 400 jemaah terkandas. Aku taknak komen siapa yang telah menipu.

Tapi dalam surat di bawah ni, letterhead company lain, masuk duit company lain. Sangsi betul.

Setelah aku check maklumat kedua-dua syarikat ni di Interepo – https://interepo.com. Aku mendapati tak ada pun common directors. Owner pula berbeza-beza. Siapa yang tunggang siapa aku tak pasti.

Selain itu, apa lagi yang bermain dalam fikiran aku adalah, hebat diorang ni, masuk duit juta juta pakai syarikat enterprise je. Pandai meniaga.

Aku doakan nasib mereka yang telah bayar untuk pergi ke haji ni terbela. Semoga Allah membalas kelakuan jahat pada pihak yang tidak bertanggung jawab.

 

BACA JUGA:

“Ni nak bagi makan kucing ke?” Mee Goreng MRT budak sekolah sikit sangat!

400 jemaah haji Malaysia kena ‘scam’ di malam jumaat, terkandas di KLIA saat akhir

Manusia paling ramai follower di Tiktok, Khabib Lame rupanya hafiz Al-Quran

Leave a Reply

Your email address will not be published.