Netizen dedah sekolah yang jemput ‘mat rempit’ bagi talk kepada pelajar

Netizen dedah sekolah yang jemput ‘mat rempit’ bagi talk kepada pelajar

Kecoh di media sosial suatu ketika dahulu mengenai tindakan Timbalan Menteri Perpaduan Negara, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal mengiktiraf seorang TikTokers yang dikenali sebagai Haqiem Stopa sebagai ‘ikon permotoran anak muda’.

Ia mendapat kecaman daripada warga maya yang berpendapat lebih banyak tokoh dan ahli sukan yang lebih layak untuk dianugerahkan dengan gelaran itu.

FacebookSumber : Facebook  

Terbaru, tular di media sosial baru-baru ini mengenai kisah Haqiem Stopa yang khabarnya telah dijemput untuk memberi ‘talk’ di sebuah sekolah bersempena sambutan Projek Belia Mahir.

Dalam video itu, Haqiem dilihat tampil memberi ucapan selain beramah mesra dengan pelajar yang hadir dalam majlis tersebut.

Difahamkan, Haqiem ke sekolah itu untuk berkempen dan memberi kesedaran mengenai isu ‘buli itu jenayah’ kepada para pelajar.

Namun begitu, undangan Haqiem ke sekolah untuk berkempen dan berceramah nampaknya tidak disenangi warga maya berikutan imejnya yang ke arah ‘mat rempit’ dan ‘mat motor’.

Ia sekaligus mencetuskan kebimbangan dalam kalangan ibu bapa terutamanya kerana takut akan membawa contoh yang tidak baik kepada pelajar.

Kata netizen, pihak sekolah patut membawa masuk tokoh tokoh yang lebih berkaliber dan layak bagi menyampaikan sebarang mesej kepada pelajar di sekolah.

Zaman saya dulu penceramah semua dari kaunseling punya jabatan. Datang bawa projector tengok video sebat bontot, dadah, merokok, kesusahan ibu bersalin kan anak. Zaman sekarang jemput budak rempit. – netizen

BACA: 

Rakyat digalak naik basikal ke ofis, saya pun berbasikal ke pejabat, kata KSU KASA

Bapa durjana..buat laporan anak kena rogol, sekali kantoi rupanya diri sendiri buat

Penjara dah macam hotel lima bintang, “ramai lah berebut nak masuk sini nanti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *