Pemuda dedah NGO Palestin terkenal belum update laporan audit selama 3 tahun, kutip derma RM43 juta setahun!

Pemuda dedah NGO Palestin terkenal belum update laporan audit selama 3 tahun, kutip derma RM43 juta setahun!

Semalam telah tular satu suntingan facebook berkenaan seorang pemuda telah mendedahkan sebuah NGO Palestin terkenal gagal kemaskini laporan audit selama 3 tahun.

NGO Palestin yang disebutkan oleh pemuda ini adalah NGO Aman Palestin.

Pemuda yang dikenali sebagai Aliff Ahmad ini juga berasa hairan walaupun belum buat kemaskini laporan audit, bulan puasa ini masih banyak iklan yang mereka lakukan.

Ikuti perkongsian pemuda ini:

____

AMAN PALESTIN MASIH TAK UPDATED LAPORAN AUDIT MEREKA!

Tahun ini sudah 2022. Ada wartawan tanya aku,

“Aman Palestin dah setel audit dia tuan?”

Aku jawab, “Entah, tak check pun..”

Dia balas,

“Nah tuan, belum updated lagi!”

Happy aku bila wartawan dah pandai check fakta camni. Steady!

Sepatutnya dah close 2021. NGO yang menjaga integriti pasti buat secepat mungkin agar segala penambaikan dapat dibuat setelah menerima komentar auditor. Paling tidak 2020 dah close and updated.

Aku perasan melambak-melambak iklan diorang tekan bulan puasa ni. Cuba korang usya, tahun 2019 diorang collect lebih RM43 juta. Jumpa aset current dan non current pun lebih RM18 juta. Awak tu NGO, collect derma dan salur derma je. Bukan syarikat milik tok awak.

Korang boleh pergi ke bahagia search, search “Aliff Aman Palestin”, korang boleh jumpa kritikan dan pembongkaran aku dengan segala data dan fakta.

Korang tak percaya data yang wartawan ni bagi? Takpa, boleh SCRUT sendiri. Aku dah ajar kan? Siap aku buatkan platform mudah untuk korang lagi.

Pergi SCRUT di Interepo (www.interepo.com)

) kalau rasa pening guna web SSM.

Habis tu kami nak infaq kat mana? Banyak kali aku dah cakap, setakat aku hanya mengiktiraf diri aku sendiri dan KIWF. Tapi aku takda NGO collect dana.

Korang pergilah ke www.waqf.io.

Ia milik KIWF.

BACA: 

Habis la Siti Bainun kalini, isteri TMJ bagi amaran keras!

Tular ada ulat dalam makanan, mee goreng tonggek Putrajaya diarah tutup

Akhirnya terdedah segala amalan Chef Ammar yang buat beliau murah rezeki

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.