Safiey Illias pula didakwa buat amang seksual pada dua remaja lelaki

Safiey Illias pula didakwa buat amang seksual pada dua remaja lelaki

Safiey Illias pula didakwa buat amang seksual pada dua remaja lelaki. Usahawan kosmetik yang sering terpalit isu kontroversi, Safiey Ilias telah didakwa di Mahkamah Sesyen Ampang hari ini atas 4 pertuduhan termasuk melakukan amang seksual bukan fizikal terhadap dua remaja lelaki melalui aplikasi Instagram.

Perbicaraan berjalan 4 hari tahun hadapan

Menerusi laporan dari Bernama, Hakim Norhazani Hamzah menetapkan empat hari bermula 24 hingga 27 Julai 2023 untuk perbicaraan kes Safiey, 28, atau nama sebenarnya Mohd Safiuddin Ilias semasa sebutan kes hari ini.

12 saksi akan dipanggil beri keterangan

Sebelum ini, Timbalan Pendakwa Raya Nurhashimah Hashim memaklumkan yang pihaknya akan mengemukakan 12 saksi untuk memberi keterangan pada perbicaraan kes berkenaan.

Safiey Ilias yang diwakili peguam Harjeet Singh Sidhu didakwa atas dua pertuduhan berkomunikasi secara seksual dengan dua mangsa menerusi aplikasi Instagramnya di kediamannya di Bandar Baru Bangi pada 9 pagi, 9 Jun 2021.

Dalam pada itu, pelantun lagu ‘Syinta Gila’ berkenaan turut menghadapi dua pertuduhan melakukan amang seksual bukan fizikal dengan menggoyang-goyangkan payu daranya di hadapan mangsa di lokasi, masa dan tarikh sama.

Jika sabit kesalahan, Safiey boleh dikenakan maksimum penjara tiga tahun mengikut Seksyen 11(1)(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 dan Seksyen 15 (a)(i) akta sama yang membawa hukuman maksimum penjara 10 tahun atau denda RM20,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Rupanya makan carrot boleh elak mata rabun hanya mitos, dari kecik kita percaya benda ni..

8 lelaki kelantan rogol gadis umur 15 tahun dalam restoran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *