Sami jadi jutawan ‘jackpot’ RM2.2 Juta, dakwa duit milik malaikat

Sami jadi jutawan 'jackpot' RM2.2 Juta, dakwa duit milik malaikat

Sami jadi jutawan ‘jackpot’ RM2.2 Juta, dakwa duit milik malaikat. Seorang sami berjaya memenangi hadiah loteri sebanyak (RM2.2 juta) dan kini beliau mula bersedekah wang tersebut untuk tujuan kebaikan serta membantu masyarakat sekeliling.

Melalui laporan The Thaiger, sami di wilayah utara itu berkata bahawa seorang sami tidak seharusnya menyertai sebarang aktiviti perjudian, namun dia melakukan perkara itu disebabkan mahu membantu peniaga di kawasan sekitar yang bergelut dengan masalah kewangan.

Sami jadi jutawan 'jackpot' RM2.2 Juta, dakwa duit milik malaikat

Sami yang berusia 47 itu menambah bahawa wang beliau menangi itu adalah milik malaikat dan dia tidak mahu menyimpannya untuk kepentingan sendiri. Disebabkan itu, dia memutuskan untuk berkonsi wang kemenangan tersebut dengan mereka yang memerlukan.

Kini lebih 1,000 orang penduduk berbaris untuk mendapatkan wang sebanyak 200 baht bagi setiap seorang. Disebabkan barisan yang panjang, kini pihak polis sedang memantau bagi mencegah penularan wabak COVID-19.

Selain memberikan wang kepada masyarakat setempat, sami itu juga menawarkan 4 juta baht kepada pengurusan kuil, sekolah, organisasi negeri dan swasta. Dia turut merancang untuk memberi wang tersebut kepada badan amal dan kuil-kuil yang memerlukan.

Bagaimanapun, cerita sami ini memenangi loteri nampaknya kurang disenangi oleh sesetengah sami. Melalui laporan media tempatan, seorang sami mengatakan bahawa adalah salah dan tidak wajar seorang sami membeli tiket judi kerana ia melanggar etika dan peraturan sami Buddha.

Makcik Cleaner terkejut jumpa sekeping syiling bernilai RM100,000

Kecoh singa bergaduh atas jalan raya, orang ramai mula panik takut jadi mangsa

Harta karun berbillion ringgit milik Sultan terakhir Melaka dijumpai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *