Terkini: Asyraf Wajdi umum berundur dari Ketua Pemuda Umno, “saya mohon maaf”

Terkini: Asyraf Wajdi umum berundur dari Ketua Pemuda Umno, "saya mohon maaf"

Asyraf Wajdi umum berundur dari Ketua Pemuda Umno, “saya mohon maaf”. KETUA Pemuda Umno, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki tidak akan mempertahankan jawatannya dalam pemilihan parti akan datang.

Dalam ucapan penggulungan di Perhimpunan Agung Umno (PAU) 2022, dia memohon maaf kepada perwakilan di atas segala kepincangan atau sebarang kegagalan ketika memimpin sayap pemuda.

“Saya sudah cuba sedaya upaya untuk memastikan kita boleh bangkit semula dan telah berkorban segala-galanya untuk parti.

“Paling penting, kami perlu melihat bagaimana untuk bangkit semula selepas apa yang berlaku.

“Sebab itu saya memutuskan untuk tidak mempertahankan jawatan saya sebagai Ketua Pemuda Umno,” katanya dalam ucapannya pada Khamis.

Asyraf Wajdi berkata, dia membuat keputusan itu bagi memastikan parti itu kembali kukuh dengan diterajui kepimpinan baharu bersama idea-idea segar.

“Ada satu perkara yang saya ingin tanya kepada anda semua, kami, sayap pemuda yang pernah mengalami kepayahan dalam perjuangan.

“Saya selalu mengatakan bahawa kita adalah generasi yang unik, dan kita tidak pernah membandingkan diri kita dengan generasi lain.

“Tiada siapa yang melalui apa yang kita alami, termasuk menjadi pembangkang selama 22 bulan, berada dalam kerajaan campuran dan menjadi sebahagian daripada kerajaan yang dipimpin oleh seorang Perdana Menteri daripada barisan kita sendiri, dan juga kini dalam kerajaan perpaduan.

“Ini adalah pengalaman unik dan perancangan tuhan. Paling penting, kita perlu ikhlas dan jujur ​​dalam perjuangan kita,” tambahnya.

Disebut oleh Zahid sebagai pengkhianat, MP Jelebu pertahan sign SD sokong Muhyiddin

Jep dedah ‘teknik’ boleh ngorat Sari Yanti, “nak jumpa ayah terus..”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *