Tukar tikus jadi duit, Majlis Perbandaran Jasin tawar ganjaran tangkap tikus seekor dapat RM3

Penduduk di Jasin, Melaka yang berjaya menangkap tikus sama ada hidup atau mati akan menerima ganjaran RM3 setiap seekor oleh Majlis Perbandaran Jasin (MPJ).

Ganjaran RM3 untuk seekor tikus

Ganjaran menarik tersebut ditawarkan oleh Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) bersempena Kempen Membasmi Tikus yang bakal berlangsung bermula hari ini hingga 17 Ogos depan. Ganjaran ini juga bertujuan untuk menarik minat masyarakat untuk menjayakan kempen yang berlangsung.

Difahamkan, ganjaran tersebut boleh dituntut selepas tikus yang ditangkap dibawa ke pejabat MPJ setiap hari bermula dari jam 9 pagi hingga 4 petang, kecuali pada Sabtu dan Ahad. Selain itu, komuniti juga boleh menghantar tikus yang ditangkap ke Pasar Awam Merlimau pada 21 Julai dan 4 Ogos depan (2 hari sahaja).

Menurut Yang Dipertuanya, Datin Sapiah Haron, Kempen Membasmi Tikus yang berlangsung dapat membantu penduduk dan pemilik kedai memastikan premis mereka berada dalam keadaan paling bersih.

Kita tidak hadkan jumlah tikus, lagi banyak tikus dibawa sudah pasti ganjaran besar boleh mereka peroleh.

Usaha ini adalah langkah terbaik bagi menggalakkan orang ramai membantu MPJ membasmi haiwan perosak itu, sama ada di rumah atau premis restoran.

Baca:

Tragis raya korban, lelaki dari T’ganu maut tercekik tulang ketika hirup sup tulang

Laju netizen buat kerja, lelaki ini dedah siapa pemilik syarikat urus jemaah haji terkandas di KLIA

Dua anak syarikat dirampas kuasa asing, ini kenyataan terkini Petronas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *