Ustaz Kazim Elias akhirnya buka mulut alasan pergi ke majlis sumpah laknat Najib

Kazim Elias akhirnya buka mulut alasan pergi ke majlis sumpah laknat Najib

Penceramah bebas, Datuk Mohd Kazim Elias atau dikenali Ustaz Kazim berkata beliau hadir pada sesi sumpah mubahalah Datuk Seri Najib Razak di Masjid Kampung Baru, Kuala Lumpur pada 21 Ogos lalu sekadar memenuhi undangan Najib selaku kawan.

Mohd Kazim berkata, hubungannya dengan Najib serta isteri, Datin Seri Rosmah Mansor adalah sebagai kawan serta kenalan sementara ibu kepada Najib, Allahyarhamah Tun Rahah Mohamed Noah juga dianggap beliau mempunyai hubungan baik dengannya.

Mohd Kazim bahkan berkata, selain Najib, beliau turut mempunyai hubungan baik dengan beberapa lagi tokoh politik termasuk Presiden BERSATU, Tan Sri Muhyiddin Yassin; Pesuruhjaya PAS Perak, Razman Zakaria; selain pemimpin di barisan pembangkang termasuk Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Dr Maszlee Malik.

“Takkanlah pemergian saya ke masjid itu terus dikira berunsur politik (kepartian) sedangkan sebagai seorang kawan kepada Najib, saya rasa tiada salahnya kalau saya berjumpa dengannya untuk berziarah.

“Saya juga baik dengan Muhyiddin, Razman, Anwar, dan Dr Maszlee. Sebagai seorang penceramah bebas, saya memang tidak boleh memilih bulu (pilih kasih). Jadi tak payahlah berspekulasi kerana saya bukan orang politik,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Pembukaan Pusat Dakwah PERKIM dan Rumah Ngaji Darul Sakinah di Kampung Paya, Batu Kurau, di sini hari ini.

Mohd Kazim berkata jika benar beliau sememangnya berhasrat menceburi politik, sudah tentu akan menerima lantikan yang dibuat Najib terhadapnya pada tahun 2015 untuk memegang jawatan sebagai Ahli Majlis Tertinggi UMNO ketika itu.

“Namun saya tolak tawaran perlantikan itu sedangkan ia jawatan besar dalam UMNO. Kalau saya (berhasrat menjadi) orang politik, sudah tentu saya menerimanya, namun saya tolak.

“Saya tidak mahu sebab saya lebih suka menjadi penceramah bebas. Jadi kalau masih ada kaitkan saya adalah orang politik, itu tidaklah tepat memandangkan (hubungan) saya baik dengan semua orang,” katanya.

Baca :

Menteri dari Sabah pengsan ketika beri ucapan

Ini perkembangan terbaru kes seksual Ebit Lew

Ini perkembangan terbaru kes seksual Ebit Lew

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *