Wad kanak-kanak penuh, orang ramai jadi bimbang penyakit ini semakin merebak

Wad kanak-kanak penuh, orang ramai jadi bimbang penyakit ini semakin merebak. Sebuah perkongsian di FB telah viral semalam akibat kesesakan wad kanak-kanak di kebanyakkan kilik dan hospital.

Apa yang membimbangkan, penyakit dikalangan kanak-kanak ini semakin mereka dengan cepat.

Ini perkongsian tersebut:

Musim Viral Fever

Sejak dua menjak ni , bukan takat dekat klinik , Hospital private dengan hosp kerajaan pun dah jadi macam Pasar dekat emergency department .

Sejak budak2 ni masuk sekolah atau pra sekolah ni … Kejap2 mengalir je hidung dia selsema … Kejap2 batuk … Demam2 ..

Sampai Emergency department jam 9 Pagi , Admit naik ward 9 Malam ..

Sebab bed dekat ward full , Kena tunggu orang lain discharge .

Harap bertabah lah yaaa..

Kalau boleh aku malas nak masukkan anak aku ke dalam ward , Sebab aku suka manage sendiri dekat rumah ..

Tapi disebabkan dia punya oral intake tak bagus , Terpaksa lah masuk ward , Nak dapat drip punya pasal .

Belum lagi issue stok ubat .. sekarang ni shipping ubat pun mahal … Harga ubat pun makin naik. … Semua kos barang hospital naik harga disebabkan import yang mahal .

Leave a Reply

Your email address will not be published.