Wanita hina islam: Polis dedah sesuatu mengejutkan selepas tidak sampai 24 jam ditahan

Wanita yang menghlna agama Islam ketika membuat persembahan di sebuah kelab komedi, di sini ditahan poIis.

Setiausaha Polis Malaysia (SUPM) PoIis Diraja Malaysia (PDRM), Datuk Noorsiah Mohd. Saaduddin mengesahkan perkara itu di sini hari ini.

Noorsiah dalam satu kenyataan memberitahu, suspek ditahan reman selama tiga hari bermula hari ini sehingga 12 Julai ini.

“Suspek kini ditahan di l0kap Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Brickfields dan siasatan masih diteruskan,” katanya ringkas.

Terdahulu, siasatan dimulakan PoIis Diraja Malaysia (PDRM) berhubung penularan video menunjukkan seorang wanita menghlna Islam ketika membuat persembahan di sebuah kelab komedi.

Siasatan berhubung kes berkenaan dijalankan Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Jabatan Siasatan Jenyah (JSJ) Bukit Aman.

Kertas slasatan itu dilakukan mengikut Seksyen 298A Kanvn Kesksaan iaitu atas alasan agama yang boleh menyebabkan suasana tldak harmoni, perpecahan atau permusvhan, bencl membencl atau niat atau memudaratkan pemeliharaan keadaan harmoni.

Selain itu, kertas siasatan juga dibuka mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 iaitu penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian.

Sebelum ini, tular video berdurasi 54 saat menunjukkan seorang wanita tampil berpakaian s0pan dalam satu majlis di sebuah kelab malam di TTDI.

Dalam video berkenaan, wanita itu mendkwa dirinya beragama Islam serta menghafal 15 juzuk aIQuran sebelum secara tiba-tiba dia menanggalkan baju kurung serta tudungnya hingga mendedahkan auratnya.

Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) sedang menyiasat video tular seorang wanita dipercayai menghlna kesucian Islam itu.

Susulan dari, PELAWAK wanita yang bertindak menanggalkan pakaian dan tudung ketika membuat persembahan komedi berdiri (stand up comedy) tampil bersemuka dengan netizen menerusi siaran langsung di saluran YouTube miliknya pada petang Sabtu.

Siti Amira Natasha Abdullah yang kelihatan tenang dan ceria dalam siaran langsung itu tampil bersama teman lelakinya dikenali sebagai Alex.

Sepanjang siaran langsung itu, pelawak itu dilihat bersahaja menjawab soalan-soalan daripada pengikutnya selain dibantu oleh teman lelakinya.

Menjawab salah satu solan daripada netizen, Siti Amira memberitahu dia menyedari videonya tular di media sosial namun tidak memperincikan tentang inslde tersebut.

Siti Amira tampil dalam video siaran langsung bersama teman lelakinya, Alex. Malah, wanita itu dilihat mengelak daripada menjawab solan berhubung insiden berkenaan namun menegaskan dia berbangga menjadi seorang Muslim.

“Saya berbangga menjadi seorang Islam,” katanya. Teman lelakinya pula menyifatkan Amira sebagai seorang yang berpegang pada ajaran Islam malah dia sendiri mengaku bakal memeluk agama itu.

Bukan itu sahaja, Alex mendedahkan dia dan Siti Amira bakal melangsungkan perkahwinan tldak lama lagi.

Antara content tentang hubungan dan sksvaI yang dimuat naik ke laman YouTube.

Pada Sabtu, rakyat Malaysia dikejutkan denganpenularan sebuah video memperlihatkan seorang pelawak wanita menghina Islam dengan menanggalkan tudung serta pakaiannya ketika melakukan persembahan stand up comedy di sebuah kafe komedi di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

Sebelum melakukan aksi tidak senonon itu, wanita it memberitahu penonton dia seorang Melayu dan beragama lslam dan telah menghafal ayat alQuran sebanyak 15 juzuk.

Sementara itu, atas arahan Alex, Siti Amira mengabaikan soalan-soalan berkaitan penularan video tentang dirinya yang mencetuskan kem4rahan netizen pada Sabtu.

Alex berkata, mereka tidak perlu menjawab soalan-soalan tersebut namun memberitahu apa yang berlaku telah disalah tafsirkan.

“Apa yang kami kata akan disalah tafsirkan” katanya. Pun begitu, Alex membldas pertanyaan pengikutnya sama ada Siti Amira gemar berbogel di khalayak ramai seperti mana dalam video berkenaan.

“Adakah dia berbangga berbogel depan orang ramai? Saya tidak rasa jika dia seronok berb0gel di khalayak,” ujarnya.

Ditanya mengenai inside itu sudah sampai ke pengetahuan pihak berkuasa, Alex memberitahu mereka tidak kisah akan perkara itu kerana sudah terbiasa dengannya.

Sit Amira didakwa mempersendakan Islam apabila tampil separuh bogel di pentas.

Sementara itu, berkongsi mengenai diri mereka, Alex memberitahu Siti Amira adalah seorang penuntut dalam bidang undang- undang slain bergiat aktif dalam kerja-kerja sukarelawan terutamanya tentang kesihatan mental.

Pasangan it bertemu sebelum C0vldl9 melanda dunia dan berkongsi kegemaran yang sama iaitu menulis.

Semakkan mStar di saluran YouTube pasangan itu, Alex & Amy @ insta Greenleafyconnoiseur, mereka banyak berkongsi tentang tip perhubungan dan s,ks seperti tip melakukan s,ks 0raI, s,ks secara berkumpulan, 0gasm, blseksval dan sebagainya.

Dalam beberapa video dikendalikan Amy, pelawak itu dilihat hanya memakai bajudalam dan tanga kanannya turut mempunyai tat0.

Video siaran langsung itu bagaimanapun telah dipadam daripada YouTube pasangan itu.

baca :

Buat jemaah haji terkandas, UC Travel geram orang ramai panggilnya ‘scammer’

Laju netizen buat kerja, lelaki ini dedah siapa pemilik syarikat urus jemaah haji terkandas di KLIA

Pesawat Airbus A380 terbang guna minyak masak sebagai bahan bakar, sekali ini yang jadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *